Чоловік, який через ревнощі побив співмешканку і суперника, відсидить 5,5 років

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителеві Яремчі, який з мотивів ревнощів побив співмешканку та суперника.

Обвинувачений з 2018 року спільно проживав з жителькою Яремчі. Під час спільного, проживання між ними неодноразово виникали конфлікти на грунті ревнощів.

6 серпня 2019 року потерпіла після чергової сварки, зачинивши свій будинок, покинула місце проживання та пішла до колишнього співмешканця.

Обвинувачений, будучи позбавленим житла, неодноразово приходив до будинку суперника, маючи на меті порозумітись із співмешканкою, однак остання відмовлялась спілкуватись із ним.

7 серпня 2019 року, біля 21 год 00 хв, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, взяв дерев`яну штахетину, прийшов до житлового будинку потерпілого та почав стукати в двері, на що вийшов потерпілий і між ними виникла словесна перепалка. Тоді обвинувачений побіг до сміттєвих баків, кидаючись камінням в потерпілого, а коли той наздогнав його, наніс один удар штахетиною по руці. В цей час із будинку вибігла потерпіла, яка кинулась до обвинуваченого з вимогою припинити конфлікт та залишити їх в спокої, оскільки не має наміру продовжувати з ним спільне життя.

Обвинувачений, умисно двічі ударив штахетиною жінку в голову, від чого вона впала на землю, отримавши тілесні ушкодження.

Жінка отримала закриту черепно-мозкову травму з крововиливами. Судмедексперт кваліфікував травми як важкі.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений, визнав свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень при обставинах, викладених в обвинувальному акті. Просив суд суворо його не карати.

Потерпілий розповів, раніше проживав з жінкою у фактичних шлюбних відносинах. Жінка йому подзвонила і розказала, що її співмешканець бив її і душив і вона хоче піти від нього геть. Після цього він допоміг забрати речі і вони разом пішли до нього додому. Наступного дня стався конфлікт біля сміттєвих баків, в результаті якого він зазнав травм, а жінка була госпіталізована.

Потерпіла в судовому засіданні дала суду показання, що вона з 2018 року проживала разом з обвинуваченим. Спочатку все було добре. Однак через те що не вистачало грошей, між ними почали виникати сварки під час яких обвинувачений бив її. Пізніше сварки почалися через ревнощі, які переростали в бійки.

Просила призначити покарання обвинуваченому згідно із законом та підтримала думку прокурора відносно покарання.

Суд вирішив позбавити чоловіка волі терміном на 5,5 років.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.