На Івано-Франківщині затримали членів наркоугрупування

На Івано-Франківщині поліцейські викрили групу наркоторговців, які виготовляли та збували наркотики. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

До складу наркоугруповання входило четверо місцевих мешканців, які «працювали» за чітким розподілом обов’язків: організатор, хімік та двоє драгдилерів. Зловмисники на території області розповсюджувли амфетамін «власного виробництва» та марихуану. Під час обшуків у членів групи правоохоронці вилучили наркотики, лабораторне обладнання, набої, пістолет та холодну зброю.

Навесні оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Івано-Франківській області ДБН Нацполіції отримали інформацію щодо групи осіб, які налагодили мережу збуту амфетаміну та марихуани на території області. Працівники поліції протягом кільок місяців документували діяльність злочинного угруповання, збираючи необхідну доказову базу.

Як з’ясувалося, до складу наркоугрупування входить четверо жителів міста Івано-Франківськ. Організував наркобізнес 34-річний раніше судимий за крадіжку місцевий мешканець. Його довіреною особою був 25-річний хімік, який володів основними знаннями в області органічної хімії необхідними для виготовлення амфетаміну. Зокрема, в його помешканні зловмисники обладнали нарколабораторію.

Для реалізації готового товару на території області лідер групи залучив ще двох раніше судимих чоловіків, віком 40-ка та 45-ти років, які розповсюджували амфетамін і марихуану. Дилери збували психотропи та наркотики під час особистих зустрічей лише «перевіреним» клієнтам.

25 листопада, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури та за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД у ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників та в приміщенні, де виготовляли наркотики, працівники поліції вилучили згортки з розфасованими амфетаміном та марихуаною. Крім того виявлено обладнання для виготовлення психотропів: металеві ємкості, колби, трубки, лабораторні холодильники, пляшки з хімічними речовинами, а також «чорнові» записи, фасувальні матеріали, гроші, мобільні телефони, набої, пістолет та холодною зброю.

Організатор угруповання затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Івано-Франківщини розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.