У Бурштині відключили від електропостачання очисні споруди

20 листопада о 13.15 у м. Бурштині через борги за спожиту електроенергію представниками ТОВ «Прикарпаттяенерготрейд» відключено від електропостачання очисні споруди КП «Житловик» розташовані в с. Німшині Галицького району, яке здійснює обслуговування жителів м. Бурштина (16 тис. мешканців). Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«Припинення роботи повітряного компресора приведе до загибелі бактерій, які здійснюють очищення нечистот, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, унаслідок аварій на очисних спорудах стічних вод із скиданням забруднювальних речовин», - йдеться у повідомленні.

В плановому режимі роботи підприємство здійснює скидання очищеної води в р. Дністер в обсязі 4 тис. м.куб. в добу (близько 165 м.куб. в годину). На очисних спорудах встановлено повітряний компресор - 90 кВт. та 2 насоси по 1 кВт.

Для запобігання підтоплення машинного залу та електрообладнання на очисних спорудах КП «Житловик» від УДСНС було залучено: 2 чол., 1 МП та 1 електрогенератор (3 кВт). На місці події працювала МОГ Галицького РВ Управління ДСНС в області.

О 17.20 електропостачання каналізаційних очисних споруд КП «Житловик» розташованих в с. Німшин Галицького району відновлено в повному обсязі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.