П’яний чоловік, який погрожував жінкам пістолетом, відсидить три роки

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Галича, який ходив по магазинах торгово-розважального центру і погрожував продавчиням пістолетом.

Злочин скоєно 21 січня 2018 року близько 17 год. 38 хв. Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, зберігаючи при собі напівавтоматичний пневматичний газобалонний пістолет МР-654К, калібру 177 (4,5 мм), що є копією бойового пістолета конструкції Макарова, заходив до магазинів ТРЦ «Панорама Плаза» та погрожував продавчиням.

Зокрема, в кав`ярні «Базиліко» обвинувачений лаявся, поклав пістолет на барну стійку та змушував працівницю продемонструвати певні рухи руками. Потім зайшов до двох інших магазинів, де продавчиням погрожував пістолетом.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, зокрема, зазначив, що 21.01.2018 року він, будучи в стані алкогольного сп`яніння, зайшов в приміщення ТЦ «Панорама Плаза» в м.Івано-Франківську по вул. Північний Бульвар. З собою мав пневматичний газобалонний пістолет. Будучи знервованим та розлюченим, обвинувачений підійшов до барної стійки, за якою знаходилась одна з потерпілих та поклав пістолет на барну стійку. Також, обвинувачений підтвердив, що того вечора він підходив до двох інших потерпілих, проте, зазначив, що жодних погроз в сторону потерпілих він не здійснював, пострілів не вчиняв, саме тому вважає, що органом досудового розслідування його дії невірно кваліфіковано за ч.4 ст.296 КК України, а тому просив за вказаною статтею його виправдати.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину визнав частково, його вина у вчиненому доводиться сукупністю наступних доказів.

Одна з потерпілих пояснила суду, що вона працювала в магазині «ЮСК Івано-Франківськ», що знаходиться в приміщенні торгово-розважального комплексу «Панорама Плаза» в м.Івано-Франківськ. 21.01.2018 року близько 17-40 год., виїхавши ескалатором догори, до неї підійшов обвинувачений, який витягнувши з кишені пістолет, попередньо перезарядивши його, приклав зброю до її чола на відстані приблизно 3 см. та запитав де вихід. Потерпіла показала обвинуваченому, де знаходиться вихід, після чого останній покинув приміщення. Потерпіла підтвердила, що на той час вона реально сприйняла погрозу та боялася за своє життя. Вказані події відбувалися приблизно до однієї хвилини.

Інша потерпіла зазначила, що вона працювала в магазині «Ягуар», коли почула крики та нецензурну лексику. В цей час до магазину зайшов обвинувачений, який поводився неадекватно, в нього були випуклі очі. При цьому обвинувачений підійшов до потерпілої, витягнув з правої кишені пістолет, попередньо перезарядивши його, приклав зброю до її чола на відстані приблизно 30 см. та запитав: "Що страшно сука». Згодом обвинувачений покинув приміщення магазину, після чого потерпіла одразу ж викликала охорону. Потерпіла підтвердила, що дії обвинуваченого вона сприйняла як реальну загрозу своєму життю.

Ще одна потерпіла зазначила, що в 2018 році вона працювала в кав`ярні «Базиліко». До неї підійшов обвинувачений зі зброєю, поводячись дуже неадекватно. Перезарядивши зброю, обвинувачений поклав пістолет на стіл. При цьому, обвинувачений заставляв потерпілу піднімати руки, з тим, щоб подивитися чи вона тремтить. Неправомірні дії обвинуваченого тривали приблизно 5-7 хвилин. На той час потерпіла дуже сильно боялася за своє життя.

Допитаний в судовому засіданні свідок, який працює оперуповноваженим відділу поліції, вказав, що 21.01.2018 року перебуваючи на чергуванні, поступило повідомлення, що в ТРЦ «Панорама Плаза» невідома особа розмахує пістолетом. Приїхавши на місце, свідок побачив обвинуваченого, який поводив себе неадекватно та дуже агресивно. Було прийнято рішення затримати обвинуваченого, в якого також було виявлено предмет, схожий на пістолет.

Вказані свідчення підтверджуються також зйомками з камер відеоспостереження у ТРЦ.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту затримання.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.