Івано-Франківськ отримав чотири білоруські автобуси

4 нові автобуси МАЗ вже приїхали до Івано-Франківська. Якщо попередні 52 автобуси були 12-метрові, то ці трохи менші – 9-метрові. Завдяки цьому, можна буде забезпечити маршрутами дрібні вулиці та приміські села. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Автобуси місткі – 27 сидячих і дещо менше стоячих місць. Виїдуть на вулиці міста вони до кінця місяця. А вже в п’ятницю з Туреччини вилетять ще 5 9-метрових «Guleryuz». Автобуси цього виробника вже їздять вулицями міста.

«Міська рада своїм рішенням дала нам дозвіл на придбання 9-и автобусів. Перші 4 приїхали нині до нас. Вони менші, але в них таки є дещо спільне – комфорт та доступність. Тобто вони низькопідлогові та пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. На жаль, українські виробники не мають низькопідлогових автобусів такого класу. Тому замовили ці. Очікуємо, що зможемо запустити ще 2-3 комунальні маршрути», – розповів директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Голутяк додав, що завдяки своїм меншим габаритам, ці автобуси зможуть їздити меншими вулицями. Хоча пріоритетом для Електроавтотрансу все-таки залишаються великогабаритні автобуси, їх кількість має становити не менше 80% рухомого складу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.