В Івано-Франківську на хабарі спіймали екологічного інспектора

Служба безпеки України викрила на хабарі одного з керівників відділу державного екологічного нагляду-старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу. Про це повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

За попередніми даними слідства, чиновник вимагав гроші з представника комерційної структурирегіону. За неправомірну вигоду посадовець «гарантував» підприємцю одержання дозволу на вирубку дерев на території однієї з місцевих територіальних громад в обхід встановленої процедури.

Читайте також: В Івано-Франківську спіймали на хабарі начальника бюро судмедекспертизи

Правоохоронці затримали фігуранта на одній з вулиць обласного центру під час отримання другої частини хабара. Раніше співробітники СБУ задокументували факт передачі чиновнику першої суми неправомірної вигоди.

«За даними слідства, посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 20 тис грн від підприємця за надання дозволу останньому на проведення вирубки дерев із орендованої земельної ділянки. Викрито держслужбовця прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ в області та слідчими відділу розслідування особливо важливих справ ГУ НП в області, під час одержання частини хабара – 10 тис грн», - повідомили у Прокуратурі Івано-Франківської області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру. У межах кримінального провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправних схем.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.