На Косівщині від коронавірусу померла вчителька

У Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого померла вчителька початкових класів Горбій Оксана Юріївна. Про це повідомили у навчальному закладі.

Вчителька, будучи хворою, до останнього дня проводила онлайн-уроки і фактично «згоріла» на роботі.

Крім того, у навчальному закладі виявили 16 підтверджених випадків коронавірусу.

«Ми щоденно приймаємо більше 500 учнів і знаходимось в одній будівлі, «захищені» лише маскою, яка, на жаль, не врятувала наш колектив від пандемії. Незважаючи на неухильне дотримання усіх приписів МОЗ, інформування батьків та учнів щодо правил поведінки у навчальному закладі, щоденний контроль температурного режиму, ми наочно переконалися, наскільки підступний коронавірус. Вважаємо різного роду спекуляції та порожні балачки з приводу того, що відбувається, неприйнятними: громадськість закидає учительству звинувачення у небажанні працювати очно, тобто у звичному режимі. Ми щиро намагалися запустити навчальний процес і раділи так само, як наші учні та їхні батьки. Держава, крім масок та антисептиків, не подбала про страхування, ПЛР- діагностику, належну дезінфекцію навчального закладу після першого офіційно підтвердженого випадку COVID», - йдеться у зверненні педагогів до громадськості міста Косова.

Педагоги закликали людей поважати працю вчителів.

«Доки в нашому суспільстві пануватиме вірус ненависті, зневаги один до одного, відбуватиметься нівелювання професії вчителя, доти педагоги будуть заручниками обставин, що склалися. На жаль, на сьогодні учитель не захищений з усіх боків. ​У даному випадку, керуючись здоров’я зберігаючими заходами, ми вважаємо за необхідність продовжити працювати дистанційно. Давайте разом подбаємо про наші сім’ї та шкільну родину!», - йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.