Обласний центр служби крові отримав спецавтомобіль

Голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів та голова обласної ради Олександр Сич передали для КНП «Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради» автомобіль, придбаний за кошти обласного бюджету.

«Забезпечення якості крові і створення банків крові – основа порятунку людського життя, - наголосив голова ОДА. – Придбання автомобіля суттєво покращить роботу обласної служби і гарантувати якість зберігання крові».

На переконання генерального директора комунального некомерційного підприємства «Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради» Ігоря Дожджанюка, отриманий автомобіль значно покращить роботу виїзної бригади, яка здійснює забір крові у районах області.

«На Прикарпатті прийнята обласна програма розвитку донорства, яка передбачає організацію системи забору крові виключно працівниками служби. Тож від сьогодні медики центру зможуть забезпечити реалізацію даної програми, - зазначив Ігор Дожджанюк. – Натомість у районних лікарнях компоненти крові зберігатимуться у спеціально створених банках».

Додамо, що виїзна група, яка здійснює забір крові, налічує сім працівників. Вона забезпечена необхідним обладнанням для взяття біологічного матеріалу. Відтепер же медики матимуть холодильник для належного зберігання крові, яким оснащено новий автомобіль, що дозволить покращити і якість крові.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.