На Івано-Франківщині готуються до нового навчального року

21 серпня, відбулася традиційна конференція освітян області під назвою «Організація освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році: виклики і можливості». Однак карантинні заходи зумовили проведення її у режимі онлайн. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Вітаючи педагогічну громадськість з початком навчального року, Віталій Федорів зазначив, що цьогоріч навчання розпочинається у складних умовах поширення коронавірусної інфекції і є ризики невідкриття деяких навчальних закладів в області. Тому він закликав вчителів особисто максимально дотримуватися протиепідемічних заходів та проводити роз’яснювальну роботу з учнями.

Зі свого боку органи влади усіх рівнів працюють над забезпеченням комфорту та безпеки навчального процесу.

За рахунок субвенції з Державного бюджету та співфінансування з обласного цьогоріч було придбано 19 шкільних автобусів. Коштом районного бюджету закуплено один автобус у Надвірнянському районі, придбання автобуса планують й у Рожнятівському районі.

У рамках програми «Нова українська школа» з Державного бюджету у поточному році виділено понад 42 мільйони гривень на закупівлю засобів навчання та обладнання кабінетів початкової школи, 700 тис. грн – для придбання обладнання для фізкультурно-спортивних приміщень. Передбачено співфінансування з місцевих бюджетів у сумі близько 6 мільйонів гривень. За ці кошти для перших класів НУШ будуть придбані парти для 10 тисяч учнів, комп’ютерна техніка для 300 класів, інвентар та навчальні матеріали. У червні цього року коштом обласного бюджету уже придбано 500 комп’ютерів для шкіл та 120 комплектів шкільних меблів.

«Не залишаємо поза увагою й старшу школу. У 2020 році плануємо створити три STEAM-лабораторії загальною вартістю 10 млн грн і забезпечити новим обладнанням 40 кабінетів природничо-математичного циклу на суму 20 мільйонів гривень», – додав Віталій Федорів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.