У лікарнях Івано-Франківщини збільшать кількість ліжок з підведеним киснем

Наше спільне завдання – збільшити у лікарнях, визначених для прийому хворих на COVID-19, кількість ліжок із підведеним киснем. Про це йшлося сьогодні під час зустрічі першого заступника міністра охорони здоров’я України Ірини Садов’як та голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва з керівниками закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим із коронавірусною інфекцією.

Ірини Садов’як зазначила, що мета її приїзду на Прикарпаття – ознайомитися із ситуацією у таких лікувальних закладах.

Зокрема, першочерговим завданнями є збільшення кількості ліжок у цих закладах, забезпечення не менше 80% ліжкомісць подачею кисню, облаштування кисневих рукавів, збільшення запасу медикаментів, створення щонайменше тримісячного резерву засобів індивідуального захисту в стаціонарних закладах та максимальне дотримання карантинних обмежень у закладах охорони здоров’я. Посадовиця наголосила й на забезпеченні медичних працівників засобами захисту, необхідним спецодягом, створення належних умов медикам для виконання їх професійних обов’язків.

Як повідомила Ірина Садов’як, вже запланована централізована закупівля дороговартісного противірусного препарату для лікування коронавірусної хвороби з наступним розподілом в регіони.

На зустрічі говорили і про посилення комунікаційної роботи щодо необхідності дотримання карантинних обмежень, а також контролю за цим з боку правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.