У Бистрицю Надвірнянську потрапили нафтопродукти

Фото ілюстративне

14 серпня о 11.30 до рятувальників ДСНС надійшло повідомлення про те, що в с. Пасічні Надвірнянського р-ну спостерігається витік залишків нафтопродуктів з пошкодженого трубопроводу в річку Бистриця-Надвірнянська. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

До місця події направлено МОГ Надвірнянського РВ УДСНС в області (3 чол, 1 тех), повідомлено голову Пасічнянської ОТГ, поліцію, екологів, чергового НС Надвірнянської РДА, чергового оператора НГВУ, працівників Дністровського басейнового управління водних ресурсів.

На місці події встановлено, що на березі річки Бистриця-Надвірнянська виявлено явище «газоводопроявів» (природний вихід газу з земної поверхні) на площі 2 м.кв. та забруднення берега річки протяжністю, орієнтовно 50 метрів.

Представниками аварійної бригади Надвірнянського НГВУ обстежено найближчу свердловину та підземний нафтопровід діам. 159 мм, які знаходяться на відстані 150 м від місця події, розгерметизації не виявлено.

В р. Бистриці-Надвірнянській спостерігається забарвлення води червоного (рудого) кольору протяжністю, орієнтовно, 50 метрів, а також загибель малька риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.