На Івано-Франківщині легалізували 50 підпільних заправок

В Івано-Франківську відбулось засідання міжвідомчої регіональної робочої групи по боротьбі з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

На засіданні йшлося про координацію й активізацію роботи правоохоронних органів та інших державних структур із контролюючими функціями щодо виявлення та притягнення до відповідальності власників нелегальних АЗС.

Начальник головного управління ДПС в області Ірина Столярик розповіла про ситуацію з мінімізації цього явища на Прикарпатті. За її словами, Івано-Франківщина одна з областей, яка подолала цей негатив.

Члени комісії зазначали, що з часу її створення в області опрацьовано 80 АЗС, 13 з них демонтовано, 50 – отримали ліцензії на операції з пальним.

«Проблема наповнення бюджету стоїть на одному рівні з епідемією коронавірусу та наслідками стихії в області, - зазначила перший заступник голови ОДА Марія Савка. - Бізнес і ринок пального в області повинен працювати виключно у правовому полі. Тому нам потрібно активізувати цю роботу».

За результатами засідання Марія Савка доручила сформувати перелік ризикових об’єктів та розробити графік їх комплексних перевірок відповідними правоохоронними та контролюючими органами задля недопущення порушень чинного законодавства та забезпечення фінансових надходжень, згідно з ліцензійною діяльністю АЗС.

«Або легалізація та отримання ліцензії, або демонтаж та закриття – альтернативи не існує», - наголосила Марія Савка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.