Наркоділок, якого спіймали на контрабанді наркотиків, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженця Тернопільської області, який вчинив переміщення наркотичних засобів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах.

У грудні 2014 року обвинувачений вступив у злочинну змову зі особою, матеріали кримінального провадження відносно якої виділено в окреме провадження, який перебував у Республіці Франції, направлену на незаконне переміщення з Франції в Україну з приховуванням від митного контролю таблеток «Subutex», що містять наркотичний засіб - бупренорфін.

Водій буса перемістив автомобілем з Франції в Україну через митний пост «Тиса» Чопської митниці посилку з прихованими у ній 350 таблетками «Subutex», після чого вище зазначеним автомобілем доставив вказане відправлення разом з іншими передачами у м. Івано-Франківськ та передав особі, що здійснює видачу відправлень жителям Івано-Франківської області за місцем свого проживання.

29 грудня 2014 року у ході проведення співробітниками СБУ огляду місця події, у посилці поряд з іншими продуктами харчування було виявлено та вилучено упаковку з написом «Kelloggs Special», у якій серед кукурудзяних пластівців містилося 50 блістерів з написами «Subutex 8 Мg» та у кожному з яких знаходилося по 7 одиниць вказаних таблеток, загальною кількістю 350 таблеток.

З метою викриття всіх осіб, причетних до вчинення незаконного обігу наркотичних засобів та їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, 30.12.2014 року співробітниками Управління СБ України в Івано-Франківській області у ході проведення негласної слідчої (розшукової) дії - контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої поставки та імітування обстановки злочину вказані 50 блістерів із 350 таблетками «Subutex» були замінені на імітаційні та ідентифіковані засоби - блістери із написами «Subutex» із аналогічною кількістю таблеток, після чого поміщені у вищевказану упаковку, що містилася у посилці.

В одному з будинків учасники схеми поділили отримані таблетки. Обвинувачений забрав 100 штук таблеток, сів у автомобіль та при здійсненні його затримання співробітниками УСБ України в Івано-Франківській області за підозрою у вчиненні зазначених злочинів, останній на вказаному транспортному засобі збив з ніг двох співробітників Управління СБ України в Івано-Франківській області і поїхав вулицею 22 січня в напрямку м. Івано-Франківська.

У подальшому на одному із подвір`їв будинку села Крихівці було виявлено його автомобіль марки «Volkswagen Jetta».

29 травня 2020 року між прокурором прокуратури Івано-Франківської області Бураком Б.Г. та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ст.305 ч.2, ст.307 ч.2 КК України, при цьому сторони угоди узгодили покарання.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєних злочинах визнав повністю, підтвердив обставини скоєння злочинів, розкаявся у вчиненому, активно сприяв у розкритті злочинів. Просив суд затвердити угоду про визнання винуватості, наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разі укладення угоди та виключні підстави оскарження вироку суду розуміє.

Суд затвердив угоду та призначив обвинуваченому остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 10 000 (десяти тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 (сто сімдесят тисяч) гривень без конфіскації майна.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.