На Івано-Франківщині визначили перелік видавничих проєктів, які фінансуватимуть за бюджетні кошти

17 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика та першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося підсумкове засідання експертної ради з питань книговидання. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Присутні проаналізували результати другого етапу конкурсу серед видавничих проєктів, які друкуватимуться у цьому році за бюджетні кошти на виконання Регіональної цільової програми підтримки книговидання.

До ІІ туру було допущено 19 конкурсних пропозицій, суб’єктами подання яких були п’ять видавництв: «Місто-НВ», «Апріорі», «Дискурсус», «Писаний камінь» та «Нова зоря».

Переможцями визначено 15 суспільно-значущих видавничих проектів. Члени експертної ради одноголосно затвердили їх перелік та орієнтовні суми фінансування, передбачені на видання книг за основними тематичними напрямами - «Художня література», «Історико-патріотична література. Краєзнавство», «Видання для дітей та юнацтва», «Довідкові та інформаційні видання» і «Науково-популярні видання».

Остаточний перелік авторів та їх книг, які фінансуватимуться за кошти обласного бюджету, з урахуванням рекомендацій експертної ради, буде сформовано управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації після проведення економічних розрахунків відповідно до вимог бюджетного законодавства та принципу економного використання бюджетних коштів.

Інформацію задля вільного ознайомлення громадськості буде оприлюднено на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.