Оголосили претендентів на премію імені Василя Стефаника

27 травня під головуванням першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання комісії з призначення обласної премії імені Василя Стефаника в галузі літератури. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Члени комісії – відомі на Прикарпатті письменники й науковці - розглянули творчі роботи, запропоновані на здобуття найвищої обласної літературної відзнаки.

Цьогоріч десять авторів подали на конкурс 11 робіт у трьох номінаціях «Поезія», «Проза» та «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)».

Під час І та ІІ туру голосування члени комісії детально обговорили конкурсні пропозиції претендентів на обласну премію та за результатами таємного голосування ухвалили рішення до ІІІ туру конкурсу допустити наступні творчі роботи:

У номінації «Поезія»:

- Віра Багірова – «Живий Всесвіт»;

- Микола Істин – «Всесвіти душевтілених слів»;

- Дмитро Лазаренко – «На самоті з Творцем».

У номінація «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)»:

Євген Луців – «Замовлені від кулі шаблі», «Гуцульська магія».

У номінації «Проза»:

- Володимир Гловацький – «Анна-Єфросинія - велика княгиня Романова», - роман у 2-ох книгах;

- Марія Микицей – «Dolce Vita»;

- Таня П’янкова – «Чужі гріхи».

Вирішальний тур голосування з визначення переможців буде проведено 4 червня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.