В ОДА вважають, що смертність від COVID-19, не є наслідком неналежного надання допомоги

В Івано-Франківській облдержадміністрації вдруге відповіли на питання журналістів, чому в області значно вищий рівень смертності від COVID-19 у порівнянні з іншими регіонами України.

«У нас взяли на дослідження 869 зразків, це другий результат після Києва, взятих зразків на виявлення хвороби. У разі летального випадку ми вже маємо дослідження людини і можемо констатувати чи це була смерть від іншої хвороби чи саме від коронавірусу», - зазначила Марія Савка.
«У нас найбільша кількість у порівнянні з іншими областями підтверджених випадків. Трактувати про те, що в Івано-Франківській області з тих чи інших причин стаються смерті ми не можемо однозначно. У кожному випадку своя причина. Багато летальних випадків пов’язані саме з супутніми захворюваннями. Говоримо і про вік - це 55-60 років. Кожен випадок має свої причини, чому відбулася смерть. Не можемо говорити, що у нас в області така ситуація пов’язана з неналежним наданням медичної допомоги», - сказала заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобельська.
«Ми прозоро підводимо статистику за допомогою Лабораторного центру», - додала Марія Савка.

Нагадаємо, що 8 квітня на це питання спробував відповісти т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Зазначимо, що станом на 9 квітня в Івано-Франківській області зафіксовано 15 летальних випадків від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.