Івано-Франківську загрожує сміттєва криза

Оплата за вивезення сміття у лютому становила 85%, у березні - 65%. Про це повідомила представниця АТП-0928 Ірина Ружицька.

«У мене кошти лише на оплату палива та частково на оплату праці працівників. Багато працівників, які не залучені до вивозу ТПВ, написали заяви на відпустку без збереження заробітної плати за своїм бажанням. Якщо люди надалі не будуть платити - я не знаю, яка дальше буде ситуація», - зазначила І.Ружицька.

За словами І.Ружицької «АТП-0928» не сплачує КП «Полігон» за вивіз сміття, бо немає чим платити.

«Ми залізли у борги за запчастини, ми не платимо практично ні за що: лише паливо і заробітня плата. Це, щоб забезпечити вивіз ТПВ у місті Івано-Франківську», - підкреслила представниця «АТП-0928».

Ірина Ружицька зазначила, що підприємство зосередилось на вивезенні твердих побутових відходів, а з вивезенням великогабаритних відходів виникають проблеми.

«Люди сидять вдома і беруться проводити ремонти, наводять порядки. У нас нема таких можливостей, щоб вивозити великогабаритне сміття», - сказала Ірина Ружицька.

За словами Ружицької, один з водіїв, який вивозив великогабаритне сміття, а також двоє вантажників перебувають на самоізоляції. Тому зараз працює лише одна вантажівка, яка вивозить великогабаритне сміття.

За словами Ружицької, в окремих випадках мешканці паркують свої автомобілі і блокують доступ для сміттєвозів, не даючи вчасно вивозити сміття.

Представник підприємства «Автоколона-2222» повідомив, що у них також впав рівень проплат, але поки що ситуація не критична.

«Звертаюся до мешканців. Треба платити і квартплату і вивіз сміття, від цього залежить заробітна плата працівників та багато чого іншого. Маємо епідемію, але люди, які обслуговують місто, також повинні мати заробітну плату», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.