Марцінків: жінка у пологовому померла не від коронавірусу

В Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні перебувають 114 пацієнтів, з них 40 жителів Івано-Франківська, 4 жителі с.Чернієва, 2 жителя с.Чукалівки, 1 житель с.Підпечери. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

У міських лікарнях 150 пацієнтів з підозрою на коронавірус, з пневмоніями, проведено 225 експрес-тестів тестів, з яких 86 показали позитивний результат.

Марцінків повідомив, що в однієї з породіль міського перинатального центру підтвердили коронавірус. Її переводять в Обласний перинатальний центр.

Читайте також: На Івано-Франківщині зросла кількість померлих від COVID-19

«Не від коронавірусу, але раптово померла жінка в пологовому. Зараз відбувається розслідування. Маємо вчора трагедію, але ця трагедія сталась не від коронавірусу, а скоріше всього крововилив або інші супутні захворювання», - зазначив Р.Марцінків.

Марцінків вважає найбільшою проблемою відсутність швидких ПЛР-досліджень на коронавірус.

«Місто звертається до ОДА, до Головного санітарного лікаря. Прохання пришвидшити можливість робити на інших ПЛР-системах тести. Сьогодні є обласна лікарня, є приватні лікарні, які мають таке обладнання. Ми рівні міста не можемо цього робити, щоб це визнавалось офіційно», - сказав Р.Марцінків.

Нагадаємо, що в Обласному перинатальному центрі 29 та 30 березня померли дві жінки. У них лабораторно підтвердили COVID-19.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.