На Івано-Франківщині виявили новий випадок коронавірусу

Станом на 20:00 20 березня в Україні підтверджено 29 випадків COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

«Один новий випадок зафіксовано в Івано-Франківській області, один - у Харківській, один - у Львівській», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОДА, на Прикарпатті підтверджено новий випадок захворювання на коронавірус – у 29-річної жительки області, яка до цього перебувала у Франції.

Як повідомив директор Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України Руслан Савчук, жінка прибула в Україну 9 березня, перебувала в самоізоляції. 17 березня у неї підвищилася температура. 18 березня вона звернулась у поліклініку до ЛОРа. Він її спрямував у приймальне відділення, де з’ясували, що вона приїхала із за кордону, і прийняли рішення про її госпіталізацію. За словами Р.Савчука, медичний персонал, який обслуговував пацієнтку, перебував у засобах захисту.

Малолітні діти жінки перебувають у самоізоляції.

У Тисменицькому районі вживають заходів для дезінфекції приміщень, які відвідувала жінка.

Фахівці з’ясовують коло контактів жінки.

«Пацієнтка звернулася до сімейного лікаря зі скаргою на дещо підвищену температуру тіла. Після опитування, пацієнтку було ізольовано в лікарні. Наразі жінка почувається задовільно, сухого кашлю та інших ознак коронавірусної інфекції немає. Слід також відзначити, що результати інших трьох тестів на коронавірус, які сьогодні поступили з Києва до області, були від’ємними», - йдеться у повідомленні.

Наразі в Україні 3 летальні випадки від COVID-19 в Україні.

Нагадаємо, що 17 березня в Івано-Франківську померла 56-річна жінка. 19 березня у неї підтвердили коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.