Студентка ІФНМУ виступила на Юнацьких Олімпійських іграх

Нещодавно у Швейцарії завершилися III зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Участь у змаганнях із санного спорту у складі національної збірної команди України взяла студентка Івано-Франківського національного медичного університету Надія Антонюк. Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

Представники санного спорту змагалися у мальовничому гірському курорті Сент-Моріц. Надія Антонюк виступала у двомісних санях в екіпажі разом із Олександрою Мох. Зазначимо, що це була перша санна «двійка», яка виступила на юнацьких Олімпійських іграх в історії українського спорту.

У першому заїзді дівчата показали хороший результат і фінішували сьомими,а в другому, на жаль, опустилися на десяте місце. За словами Надії Антонюк, вони розраховували на вищий результат.

«Чесно кажучи, ми незадоволені результатом, тому що планували потрапити у ТОП-6, — каже дівчина. — Однак ми не збираємося зупинятися й будемо працювати над покращенням своїх результатів. Зробимо роботу над помилками й, вірю, що у найближчому майбутньому наші показники будуть кращими».

Надія Антонюк родом зі Львова, займається спортом вже восьмий рік. Все починалося ще зі школи, Надія перемага на чемпіонатах Львівської області, згодом взяла участь у чемпіонаті України на трасі в Кременці. На четвертий рік занять вона вже брала участь у міжнародних змаганнях за кордоном.

«На юнацькій Олімпіаді було хвилювання, — зізнається спортсменка. — Впоратися з емоціями допомагають наші ритуали перед стартом. Я хрещуся, ретельно перевіряю амуніцію. Це дуже важливо, бо, наприклад, на цій Олімпіаді ми розвинули швидкість 125 км/год, і якщо раптом злетить шолом, можна серйозно пошкодити голову».

Зараз дівчина навчається на першому курсі медичного факультету ІФНМУ. Звісно, через виїзди на змагання їй доводиться пропускати заняття. Як зізнається студентка, часом вона не спить ночами, щоб надолужити навчальну програму і потім відпрацювати пропуски. Дуже допомагають одногрупники, а викладачі ставляться з розумінням.

Наразі змагальний сезон у санному спорті закінчився. Але Надія Антонюк продовжує тренуватися, щоб бути у добрій фізичній формі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.