Молдаванин, який скоїв ДТП на Снятинщині, сплатить штраф

Снятинський районний суд виніс вирок щодо жителя Молдови, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду поблизу с.Орелця Снятинського району.

20 липня 2019 року близько 13.00, обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Caravelle», рухаючись автодорогою державного значення Н-10 сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига» в напрямку м. Чернівці, в с. Орелець Снятинського району Івано-Франківської області, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції, не врахував дорожню обстановку, не справився з керуванням та допустив зіткнення керованого ним транспортного засобу із автомобілем марки «Mercedes-Benz Sprinter», під керуванням жителя с. Колінківці Хотинського району Чернівецької області, який рухався попереду в попутному напрямку.

Внаслідок зіткнення із вказаним автомобілем, обвинувачений втратив керування транспортним засобом марки «Volkswagen Caravelle», та виїхав на зустрічну смугу руху, де відбулося зіткнення із автомобілем марки «ВАЗ 2104», під керуванням жителя с. Устя Снятинського району, який рухався у зустрічному напрямку, в результаті чого водій отримав тілесні ушкодження.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої потерпілий отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, що підтверджується висновком експерта.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю. Він пояснив, що не справився з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем, який рухався попереду, в результаті чого його автомобіль понесло на зустрічну смугу руху, де він допустив зіткнення з автомобілем потерпілого. Щиро кається у вчиненому. Просив суворо не карати.

Потерпілий у судовому засіданні суду пояснив, що на автомобілі рухався по дорозі в селі Орелець Снятинського району і раптово на його смугу руху виїхав автомобіль під керуванням обвинуваченого, внаслідок чого відбулося зіткнення. В подальшому була викликана карета швидкої допомоги та його відвезли до лікарні. Обвинуваченого просив суворо не карати.

Суд визнати обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.286 ч.1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 200 (двісті) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 (три чотириста ) гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя М.Калиновський.

Нагадаємо, що 20 липня на Снятинщині сталась ДТП за участю п’яти автомобілів. 53-річний водій, житель м. Чернівців, керуючи автомобілем «Ford Siera», здійснив зупинку та стоянку даного автомобіля, на проїжджій частині, що призвело до ускладення руху на даній ділянці дороги, та змусив інших учасників різко гальмувати та змінювати напрямок руху, яке призвело до ДТП. Водій «Volkswagen Caravelle» став останньою ланкою цієї дорожньої аварії та завдав найбільшої шкоди учаснику руху, який їхав по зустрічній смузі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.