У Городенці планують поновити дозвіл на добування підземних вод

Городенківське державне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства планує продовжити видобування підземних вод Городенківської ділянки Городенківського родовища питних підземних вод із свердловини №1 та джерела №1 з метою централізованого водопостачання м. Городенка, що знаходиться в східній частині м. Городенка, в урочищі «Червона», на лівому борті долини ріки Ямгорів.

Експлуатація родовища здійснюється на підставі Спеціального дозволу на користування надрами № 3908 від 21 червня 2006 року. Дозвіл чинний до червня 2021 року.

«В соціальному плані реалізація проектних рішень має позитивне значення: місцеве населення забезпечується робочими місцями, покращуються матеріальні умови життєдіяльності мешканців і працюючих, намічаються додаткові грошові надходження до бюджетів всіх рівнів. Планова діяльність є безпечна для місцевого населення і відповідає діючому природоохоронному законодавству. Водопостачання здійснюється цілодобово. Якість питної води відповідає санітарним нормам», - йдеться у повідомленні.

До 9 березня можна подати зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації (76014, м. Івано-Франківськ, вул..Сахарова 23А, main@eco.if.gov.ua), (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.