ОДА відмовилась надати «Укрнафті» 178 гектарів землі на Долинщині

Івано-Франківська ОДА відмовила у задоволенні клопотання НГВУ «Долинанафтогаз» публічного акціонерного товариства «Укрнафта» з приводу затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 177,7381 га, які розташовані за межами населеного пункту с. Яворів Яворівської сільської ради Долинського району, та надання їх в оренду для видобування вуглеводнів Долинського та Північно-Долинського родовищ. Відповідне розпорядження підписав т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Підприємство планувало отримати в оренду на 49 років майже 178 гектарів землі.

Підставою для отримання землі були спеціальні дозволи на користування надрами, які видавались «Укрнафті».

«Однак, з клопотанням про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх в оренду звернулося НГВУ «Долинанафтогаз» публічного акціонерного товариства «Укрнафта». Враховуючи наведене, надання земельних ділянок державної власності, проєкт щодо відведення яких подано на затвердження, в оренду можливе лише власнику спеціальних дозволів на користування надрами та на термін їх дії», - йдеться у розпорядженні ОДА.

Крім того, до проекту землеустрою, що поданий на затвердження, включено висновок відділу Держземагентства у Долинському районі Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області про погодження проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, з якого вбачається, що даний висновок вважається чинним з 01.04.2015 року та протягом реалізації заходів, передбачених документацією із землеустрою, але не більше трьох років від дня видачі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.