Обласна рада хоче зберегти медичну бібліотеку

Обласна рада відмовилась прийняти рішення «Про затвердження передавального акта Івано-Франківського обласного лікувально-фізкультурного центру «Здоров’я».

20 вересня 2019 року обласна рада прийняла рішення про об’єднання трьох установ у складі «Івано-Франківського обласного центру громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради».

За цим рішенням до складу структури мали передати Обласну медичну бібліотеку. Однак, виявилось, що у штатному розписі «Івано-Франківського обласного центру громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради» немає посад бібліотекарів. Працівникам запропонували посади, які є несумісними з їхньою освітою та кваліфікацією. Приміром, бібліотекарям запропонували посади фахівця зі зв’язків з громадськістю або фахівця по зв’язках з пресою.

Працівники бібліотеки звернулись до депутатів зі зверненням про необхідність збереження медичної бібліотеки, яка нараховує 200 тис. медичних книжок. На думку працівників, у складі нової структури книжковий фонд, який збирався протягом 75 років, може бути втрачений.

Депутати висловились щодо необхідності збереження однієї з найбільших медичних бібліотек в Україні.

Голова обласної ради Олександр Сич порадив Департаменту охорони здоров’я шукати варіанти, при яких діяльність бібліотеки буде збережена. Як варіант, бібліотека може бути приєднана до ІФНМУ, до Обласної наукової бібліотеки або функціонувати як підрозділ «Івано-Франківського обласного центру громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.