В Івано-Франківську готуються запровадити «електронний квиток»

В Івано-Франківську планують розпочати впровадження «електронного квитка» для проїзду в транспорті.

«На нас чекає напружена весна. Процес проїзду за допомогою картки є новим для нашого міста і ми маємо його пройти поступово і виважено. Впровадження транспортних карток є важливим кроком, адже таким чином ми захищаємо нашу об’єднану громаду. Вже з 2 березня розпочнеться видача карток. Далі триватиме перехідний етап, і вже з літа планується повний перехід на оплату проїзду транспортною карткою, або ж банківською. Ціна транспортної картки – 30 гривень, але пільговикам видаватимуться безкоштовно. Аби оформити картку потрібен буде паспорт, ідентифікаційний код і пільгове посвідчення», - написав міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

Як повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк, на підприємстві починаються тестувати обладнання, зокрема валідатори та сервери, які обслуговуватимуть платежі.

Планується, що на першому етапі картки продаватимуть кондуктори та водії, а також їх реалізовуватимуть через мережу кіосків на зупинках транспорту.

«Вартість проїзду за транспортною карткою планується бути нижчою, ніж при розрахунку готівкою. А також, хто придбає картку до 1 червня – матиме 2 бонусні поїздки! А придбати їх можна буде в кіосках преси та «Галичина табак», а також на початку в кондукторів та водіїв. КП “Електроавтотранс” вже має 205 стаціонарних валідаторів. 55 уже встановлені. Протягом 10 днів вже всі транспортні засоби будуть з валідаторами», - повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами директора Департаменту соціальної політики Василя Семанюка, вже складений відповідний реєстр, в якому майже 65 тисяч пільговиків.

Як повідомив директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук, освітяни підготували реєстр, в якому майже 30 тисяч школярів.