На Рожнятівщині розроблятимуть родовище гравію

Фото ілюстративне

ТОВ «Спільне підприємство «Будучність» планує розробляти та рекультивувати Берлогівське родовище валунно-гравійно-піщаних порід біля с. Берлоги Рожнятівського району.

Об’єктом планованої діяльності є видобування валунно-гравійно-піщаних порід, на Берлогівському родовищі загальною площею 5,0 га, що розташоване на лівій надзаплавній терасі р. Лімниця.

«Технологічна схема видобувних робіт передбачає безпосередню розробку корисної копалини механізованим способом з застосуванням екскаватора типу «драглайн» з вивантаженням в бурти для зневоднення із наступним перевезенням автотранспортом до місця призначення», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

Склад породи наступний : валуни-10%, гравій-72%, пісок-18%. Корисна копалина Берлогівського родовища може бути використана як сировина для виробництва будівельних матеріалів, для основ будівель, благоустрою, насипів, в дорожньо – будівельній галузі, а також порода придатна для отримання піщано – гравійної суміші, гравію і щебню з гравію і валунів, валунів як бутового каменю. Промислові запаси корисної копалини в межах кар’єрного поля – 276450 кубометрів.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації (76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, main@eco.if.gov.ua (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.