На Рогатинщині реорганізують навчальні заклади

13 лютого відбулася сесія Рогатинської районної ради.

Депутати прийняли рішення про реорганізацію закладів загальної середньої освіти Рогатинського району.

Рішення прйиняли через брак коштів на забезпечення заробітної плати освітянам. Також було затверджено фактичну мережу закладів загальної середньої освіти району на 2020-2021 навчальний рік.

«Ми, як мінімум, три роки боролися із закриттям шкіл та з пониженням ступенів. Ці рішення нам тяжко давалися, але ми їх приймали. 2020 рік став винятком з тих років, які ми проживали з вами, як депутати районної ради. Якщо в ті роки я був впевнений в правоті рішень і очолював боротьбу проти пониження ступенів цих закладів, то цього року я такої відповідальності на себе взяти не можу. Знаючи, що в бюджеті робиться, знаючи, що через 2-3 місяці майже 800 освітян недоотримають заробітніх плат і не зможуть піти у відпустки, я такий крок допустити не можу. І на сьогоднішній день назріло те питання, яке ми обговорювали з вами всі роки. Наступив 2020 рік. Ми ввійшли з вами в рік змін, тому що дійсно цього року буде реформа і будуть створені громади. Ми не маємо права прийняти популістичне рішення. Ми з вами маємо подивитися на проблематику району в цілому. А проблематика в районі одна єдина – велика кількість людей залишаться без заробітної плати. Допустити цього ми не можемо. Ми дбаємо за весь район. Сьогодні – це той пік, якому дороги назад немає!» – звернувся до депутатів голова районної ради Роман Гринишин.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.

Так, було реорганізовано шляхом перетворення з 1 липня 2020 року 23 заклади загальної середньої освіти Рогатинського району. Згідно затвердженої фактичної мережі на 2020-2021 рік налічується 6 ліцеїв, в складі яких є 17 філій, 13 гімназій і 13 початкових шкіл.

Деталі дивіться у доданих файлах.