Стартувала реєстрація на ЗНО

Богдан Томенчук проводить екскурсію ІФРЦОЯО

3 лютого стартувала реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, яка триватиме до 24 березня.

Останній день надсилання документів на реєстрацію – 17 березня. ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів, а кожен зареєстрований учасник може пройти тести щонайбільше з чотирьох предметів.

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО) Богдан Томенчук інформує, що цього року центр очікує на більш як 45 тисяч учасників ЗНО з чотирьох областей, котрі він обслуговує, з них – понад 15 тисяч прикарпатців. Також він наголошує, що потенційним учасникам цьогорічного ЗНО з Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської та Чернівецької областей для успішної реєстрації потрібно знати одну-єдину електронну адресу – test.if.ua, саме тут вони знайдуть всю важливу для них інформацію.

Сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться тестом з математики 21 травня і завершиться 15 червня тестом з хімії.

Директор ІФРЦОЯО прогнозує, що цьогорічне ЗНО пройде традиційно – без сюрпризів і скандалів. А учасникам тестувань для успішного складання іспитів радить покладатися тільки на себе.

«Єдина людина, яка може допомогти скласти ЗНО, – в дзеркалі перед вами, – наголошує Богдан Томенчук. – Автотренінги, репетитори – це вже похідне. І ще тут діє одне правило: «Перед смертю не надихаєшся». Тобто той, хто сподівається, що за один-єдиний рік зможе все надолужити, годує ілюзії своїми мріями».