Марцінків просить китайців та ЄБРР профінансувати будівництво моста на Пасічну

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків шукає інвесторів будівництво моста через річку Бистрицю Солотвинську в напрямку мікрорайону Пасічна. Про це він заявив під час ефіру на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Хочу вам сказати, що міст буде. Прийшов висновок по безпеці руху, є певні невеликі зауваження щодо розв’язки, але в цілому - вони погоджуються. Найближчим часом будемо презентувати. Також веду переговори з китайцями та ЄБРР, наступного тижня буду мати дві зустрічі. Вони готові профінансувати добудову нашого моста. Обіцяних коштів від президента та уряду, на жаль, ми бачимо, що очікувати не можна. Хоча, я неодноразово звертався до Президента та Міністра інфраструктури і до Прем’єр-міністра, але поки що обіцянки - залишаються обіцянками», - заявив Р.Марцінків.

Нагадаємо, що будівництво моста на Пасічну складається з трьох етапів: будівництво мостового переходу, будівництво розв’язки на вулиці Надрічній, будівництво розв’язки на вулиці Хіміків. Наразі триває будівництво мостового переходу.

У 2017 році тендер на будівництво мостового переходу виграла фірма «Містобудівельний загін №112». Вартість цього етапу будівництва становила 120 мільйонів. Згодом, замовник за переговорною процедурою збільшив вартість ще на 58,35 млн. гривень.

Тендери на будівництво розв’язок на вулиці Надрічній та Хіміків ще не відбулись.

Остаточна вартість будівництва моста невідома. Народна депутатка Оксана Савчук (ВО «Свобода») у своїх запитах на центральні органи виконавчої влади загальну вартість моста оцінила в майже 600 мільйонів гривень. Однак, ці розрахунки базуються на показниках 2019 року.

Зазначимо, що Міністр транспорту та інфраструктури Владислав Криклій назвав міст на Пасічну «бермудським трикутником».