У «Спілки забудівників» змінився власник

Відома франківська будівельна компанія ТОВ «Спілка забудівників» змінила власника. Відповідні зміни зафіксовані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За даними ЄДРПОУ, директором та власником ТОВ «Спілка забудівників» став житель м.Докучаєвська Донецької області Пефтібай Олександр Олександрович. Компанія змінила реєстрацію з м.Івано-Франківська на м.Маріуполь Донецької області.

Кореспондент «Галичини» звернувся за коментарем до Віталія Свєтловського – заступника Миколи Филюка – попереднього власника «Спілки забудівників», який є співзасновником компанії з подібною назвою ТОВ «Спілка забудівників ІФ».

Віталій Свєтловський спочатку відмовлявся коментувати тему продажу ТОВ «Спілка забудівників» жителю Донецької області. Однак, факт продажу визнав і зазначив, що все відбулося в рамках чинного законодавства. Він сказав, що давно знайомий з новим власником, який мешкає у Маріуполі.

«У нас все добре», - зазначив В.Свєтловський.

Також В.Свєтловський порадив журналістові не шукати негатив і зайнятися справою захоплення центрального ринку, де, на його думку, є порушення. Також В.Свєтловський висловив упевненість, що журналісти обов’язково викривлять ситуацію навколо компанії.

Причину продажу ТОВ «Спілка забудівників» він коментувати відмовився.

Зазначимо, що Івано-Франківський міський суд розглядає кримінальне провадження передбаченого ч.3 ст.212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

«Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що ТОВ «Спілка Забудівників» (код ЄДРПОУ 38331345) упродовж 2017-2019 років здійснили реалізацію житлових та нежитлових приміщень без відображення повного обсягу доходу у податковому обліку товариства, внаслідок чого умисно ухилилися від сплати податків на суму 9 782 985 грн, що є особливо великим розміром», - йдеться в Ухвалі суду.

Наведені обставини підтверджуються висновком аналітичного дослідження від 01.11.2019 № 33/09-19-16-12/38331345 ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Слідчий звернувся до судді, щоб отримати доступ до документів, що становлять банківську таємницю. А саме, походження коштів на рахунках ТОВ «Спілка Забудівників» та подальше їх використання, встановлення фактичних покупців квартир, поповнення власних рахунків та зняття готівкових коштів. Слідчий суддя Ковалюк І.П. задовольнив це клопотання і надав доступ до рахунків ТОВ «Спілка Забудівників», відкритих у декількох комерційних банках.