Житель Косівщини, який «замінував» школу, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок щодо жителя Косівщини, який неправдиво повідомив про замінування школи.

24 березня 2019 року біля 11:36 обвинувачений, будучи в стані алкогольного сп’яніння, по мобільному телефону повідомив про замінування Космач-Банівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

«Розуміючи, що таке повідомлення викличе дезорганізацію діяльності школи у вигляді створення обстановки загального страху, що призведе до порушення діяльності роботи та безпідставного використання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді шкоди громадській безпеці, загибелі людей, знищення чи пошкодження майна, зателефонував на лінію «102» до чергового Головного управління Національної поліції України в Івано-франківській області, та повідомив про замінування приміщення Космач-Банівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів», - йдеться у вироку суду.

Крім того, 5 червня 2019 року обвинувачений викрав велосипед у жительки Косівщини.

Обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальних актах та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаявся та просив суворо не карати.

Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі та шести місяців арешту. Однак, суд звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк - один рік.

Рішення ухвалив суддя Володимир Гордій.