В Івано-Франківську відкрилася виставка луганського художника

В Івано-Франківську у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка графіки художника Євгена Григор’єва «Поганий переклад з англійської». Про це повідомили в ЦСМ.

«Всі роботи створені на папері з допомогою графіту і кольорових олівців. Привертає увагу дуже цікава авторська манера виконання – експресивні лінії гармонізуються вишуканими композиційними прийомами, силуети людей наповнені емоційністю та сміливим використанням контрасту: тону і змісту. Євген у своїх пластичних рішеннях оперує метафорами та алюзіями, ототожнює себе з кольоровими скельцями калейдоскопа, які за допомогою променів світла формують цікаві картинки, рефлексії за допомогою яких художник намагається передати глядачеві свою картину світу…», - йдеться у повідомленні.

Автор порівнює свої візуальні образи з мовою, і як перекладач, він намагається донести оточуючий світ підвласними йому засобами.

«Назва мови, в цьому контексті, виступає як аллюзія до простоти. Але його праця завжди приречена, завжди буде недосконалою, а в світлі завжди буде домішок його тіні, тому це поганий переклад… Але з іншого боку завдяки тому наш світ такий цікавий, бо кожен його бачить по своєму» - розказує про свій проєкт автор.

Експозиція складається із 16 графічних робіт створених автором за кілька минулих років.

Виставка триватиме впродовж трьох тижнів за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23.

Довідка.

Євген Григор’єв народився 23 січня 1978 року в Луганську. Закінчив загальноосвітню та художню школи і згодом Луганський коледж культури та мистецтв, у 2000 році переїхав у Львів, де закінчив Львівську національну академію мистецтв, графічний дизайн. Адепт живопису, графіки, анімації, та віршетворення, учасник багатьох виставок, як в Україні так і за її межами, живе та працює у Львові.