Суд вдруге арештував майно «Торгового сервісу»

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Наумова О.С наклала арешт на ряд об’єктів нерухомості ТОВ «Торговий сервіс».

Допитаний під час досудового розслідування як потерпілий заступник директора ТОВ «Торговий Сервіс» показав, що його знайома з метою придбання об`єктів нерухомості і корпоративних прав уклала 22.10.2019р. договір з власником ТОВ «Торговий Сервіс» Ігорем Халамендою, якому належало 99,9 % статутного капіталу цього товариства, договір, на підставі якого сплатила йому 5 млн. гривень за придбання корпоративних прав.

«Були підписані відповідні документи на передачу корпоративних прав (договори купівлі продажу, акти прийому-передачі частки, протоколи, статути). Всі оригінали документів були передані Ігореві Халаменді, оскільки за домовленістю юридичний процес продажу організовував він, мотивуючи це тим, що має знайомого державного реєстратора, якою в подальшому виявилась Надія Шилова. На виконання досягнутих домовленостей державним реєстратором Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шиловою було вчинено такі реєстраційні дії: передача часток ТОВ «Торговий Сервіс» Ігоря Халаменди та Сергія Місюри (володіє часткою 0,1%) Тамарі Казанцевій на підставі договору купівлі-продажу та підписаних між сторонами Актів приймання-передачі часток; зміна директора ТОВ «Торговий Сервіс» новим власником. Було призначено на посаду директора, зміна юридичної адреси Товариства; внесення змін до Статуту товариства», - йдеться в Ухвалі суду.

На думку сторони Т.Казанцевої, повідомлення Халаменди в поліцію є завідомо неправдивим повідомленням про злочин та введенням в оману працівників правоохоронних органів для приховання власного злочину і накладення арешту на майно та корпоративні права у товаристві.

«Крім того, Ігор Халаменда звернувся до Міністерства юстиції України зі скаргою на дії державного реєстратора, яка при проведення реєстраційних дій стосовно ТОВ «Торговий Сервіс» не завантажила скан-копії документів до реєстру. Проте державний реєстратор діяла в інтересах Ігоря Халаменди і умисно допустила вказані порушення, щоб останній міг оскаржити її дії та скасувати відповідні зміни до Реєстру, тим самим заволодівши шляхом обману грошовими коштами у розмірі 5 млн. гривень. Таким чином, в результаті вищевказаних шахрайських дій з фактичної власності Тамари Казанцевої виведено корпоративні права ТОВ «Торговий Сервіс» на загальну суму 18000000 грн., а також вищевказані об`єкти нерухомості», - йдеться в Ухвалі суду.

При цьому, арешт, накладений ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду, не в змозі запобігти такому відчуженню, оскільки він накладений без виклику Тамари Казанцевої і може бути скасований без відома потерпілих.

З матеріалів суду відомо, що передача 5 мільйонів гривень нібито відбулась в кафе на території Соборного району м. Дніпра.

В цей же період слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Ковалюк І.П. надав слідчим доступ до інформації, яка перебуває у володінні оператора мобільного зв’язку ПрАТ «Київстар», за номером абонента (номер не вказується) щодо вхідних та вихідних дзвінків, смс-повідомлень, нульових з`єднань, у період часу з 01.06.2019 року по 20.11.2019 року.