Прикарпатські енергетики готуються до відключень боржників

АТ «Прикарпаттяобленерго» закликає мешканців області з’ясувати чи є у них заборгованість за попередні роки і сплатити її, щоб уникнути відключень. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Коли людям почали приходити платіжки від нового постачальника, вони перестали оплачувати борги за попередні періоди, хоч спеціалісти компанії постійно про це нагадували через смс-повідомлення та телефонні дзвінки, – розповідає Віктор Гораль, заступник директора технічного з обліку електроенергії АТ «Прикарпаттяобленерго». – З початку року борг населення перед обленерго становив 142 млн грн., і ми робили все можливе, щоб зменшити цю суму. Споживачам слід розуміти, що попередні борги нікуди не подінуться, їх не списали. Вчасна та повна оплата рахунків – обов’язок споживача. Якщо мешканці не оплатять використану електрику, їм вимикатимуть світло».

Станом на сьогодні 14 911 споживачів електричної енергії в цілій області заборгувало АТ «Прикарпаттяобленерго» за спожиту до початку 2019 року електроенергію 3 млн грн.

«Якщо цей борг не буде погашено, обленерго буде змушене поступово припиняти електропостачання боржникам. Вимикатимуть неплатників поетапно. Щоб нагадати мешканцям про наявність у них заборгованості протягом року боржникам надсилали рахунки, CМС повідомлення з нагадуванням про необхідність оплати та рекомендовані листи з попередженнями про відключення. Для прикладу, минулого місяця боржникам з найбільшою заборгованістю відправлено 476 попереджень про відключення, 128 з них - зараз без світла, а ще 20 – під загрозою залишитись без електропостачання вже завтра. А все – через старі борги. До речі, наступний етап знеструмлення почнеться вже 18 листопада і охопить ще 211 споживачів області», - йдеться у повідомленні.