В Івано-Франківську суд випустив підозрюваного у вбивстві під домашній арешт

Слідчим управлінням ГУНП в області, під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області 01.11.2019 повідомлено про підозру особі у вчиненні резонансного вбивства у м. Івано-Франківську. Про це повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Так, 30.12.2018 близько 14 години по вул. Хотинська, 12 в м. Івано-Франківську, виявлено труп Шелепіна А.Б. з вогнепальними пораненнями тіла.

У ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення зазначеного кримінального правопорушення причетний 25-літній місцевий житель. Умисне вбивство Шелепіна А.Б. було вчинено на замовлення та ретельно заздалегідь сплановано. Під час підготовки до вчинення злочину, виконавцями придбано зброю та автомобілі, за допомогою яких здійснювалось спостереження за потерпілим.

На даний час, одній особі повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб, а також незаконному поводженні зі зброєю, за що передбачено кримінальна відповідальність за п. п. 5, 11, 12, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України.

Ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду відмовлено в задоволенні клопотання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та одночасно обрано запобіжний захід у вигляд цілодобового домашнього арешту.

«Прокуратура не погодилась із рішенням суду першої інстанції та внесла апеляційну скаргу на зазначене рішення», - йдеться у повідомленні.