На Івано-Франківщині планують оптимізувати ряд соціальних, освітніх та медичних закладів

Відбулося перше засідання робочої групи з питань формування оптимальної мережі бюджетних установ, яке провів її очільник – заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Віталій Федорів зазначив, що голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль доручив спільно із департаментом фінансів ОДА вказати на усі недоліки фінансування бюджетних установ області у надмірній кількості та неефективне використання бюджетних коштів і сформувати оптимальну та ефективну модель мережі бюджетних установ на Прикарпатті.

Власне з метою формування оптимальної мережі бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів області, й створено дану робочу групу. Як зазначив Віталій Федорів, основними завданнями цього дорадчого органу є упорядкування мереж закладів, які фінансуються за бюджетні кошти, та упорядкування їх штатної чисельності.

У ході засідання робоча група розглянула питання перспективи функціонування у 2020 році окремих закладів соціального, освітнього, медичного спрямування. Серед них – обласний Коломийський дитячий будинок-інтернат, Перегінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, Долинський дитячий будинок «Теплий дім» та Надвірнянський Будинок дитини.

«Про особливості та спрямування закладу, його наповнюваність і відповідність штатної чисельності персоналу до дійсних потреб, проблемні питання, слабкі сторони та обсяги фінансування говорили під час зустрічі як керівники цих установ, так і директори профільних департаментів. Аналізували ситуацію та давали свою оцінку й працівники департаменту фінансів ОДА», - йдеться у повідомленні.