Керівники області вшанували працівників культури

7 листопада в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Вітали із професійним святом тих, хто робить неоціненний внесок у відродження української національної культури, розвиток народної творчості та просвітницької діяльності очільники Прикарпаття – обласної державної адміністрації Денис Шмигаль і обласної ради Олександр Сич.

«Сфера культури надзвичайно важлива, бо вона збагачує нас духовно, дає нам можливість розвиватися, дає натхнення і тримається та високих інтелектуалах і натхненниках, - зазначив Денис Шмигаль. – Ми сьогодні є провідною областю у просуванні української культури: понад десять країн вже відвідали прикарпатські колективи, презентуючи культуру та особливості регіону. Окрім цього, із концертно-театральними поїздками колективи та виконавці нашого регіону побували у двох третинах областей України. У цьому році Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка отримав статус національного. Тож маємо великі здобутки». Відтак Денис Шмигаль подякував працівникам галузі за натхненну працю, побажав здоров’я, гарного настрою і нових звершень».
«Ви є надзвичайно цінними, бо ви плекаєте і формуєте цінності. Людина – це не тіло, яке потребує їсти, людина – це свідомість і цінності. Якщо ми говоримо про відношення до культури, то в державі воно буде позитивно зростати тоді, коли буде зростати розуміння необхідності плекання цінностей. Бо якщо ми не плекаємо свої цінності і культуру, яка є одним з основних елементів ідентичності, то хто ми є? Ми є просто економічно привабливою територією з населенням, а не з нацією. Робімо все можливе задля збереження самих себе як українців, дбаючи, зберігаючи і плекаючи нашу культуру!» – відзначив у вітальному слові Олександр Сич.

За успіхи на професійній ниві та розвиток культури на Прикарпатті керівники області вручили працівникам культури відзнаки, грамоти та квіти.