Керівництво ТКЕ обіцяє виправити ситуацію з боргами

Директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Євгеній Герасименко прокоментував ситуацію із боргами по зарплаті на підприємстві. Про це повідомили в ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Читайте також: Марцінків пояснив ситуацію із заборгованістю по зарплатах у «Теплокомуненерго»

«Фінансова ситуація на ДМП «ІФТКЕ» не проста. На сьогодні утворилася заборгованість по заробітній платі за два календарні місяці. І це викликає справедливе невдоволення трудового колективу. Проте ситуація виникла через певну державну політику, яка на сьогодні, на жаль, залишається незмінною. Ми вже неодноразово наголошували щодо необхідності вольового рішення Уряду стосовно відміни дії Постанови Кабміну № 217, коли кошти абонентів автоматично розщеплюються і 90% з них іде на рахунок НАК «Нафтогазу України». Така ситуація фактично фінансово знекровлює теплогенеруючі підприємства, не дає в нормальному режимі проводити роботи і призводить до затримки з виплати заробітної плати працівникам», - йдеться у повідомленні.

Ще однією з причин фінансової скрути є невідповідність тарифів на теплову енергію для ДМП «ІФТКЕ», що встановлені Національним регулятором (НКРЕКП) на рівні 2012 року і не відповідають нинішнім ціновим реаліям і рівню існуючих зарплат працівників галузі, які в той же час суттєво відстають від рівня навіть середніх зарплат по Україні.

«Все це призводить до планової збитковості підприємств теплогенеруючої галузі і, як наслідок, затримки із виплатами чесно зароблених коштів працівниками підприємств. Міська влада підставляє плече, проте фінансова скрута позначилася нині і на бюджеті міста. Тому й утворилася заборгованість.», - зазначив Є.Герасименко.
«Хочу запевнити, що адміністрація підприємства разом із керівництвом міста зроблять усе можливе для виправлення ситуації у найближчі терміни. Розуміння і підтримка з боку міського голови Руслана Марцінківа є. Тож закликаю працівників підприємства до усвідомлення важливості нашої злагодженої роботи щодо забезпечення теплом мешканців обласного центру. Закликаю також надалі не загострювати ситуацію. Робиться все необхідне для погашення заборгованості», - йдеться у повідомленні.