Суддя закрив справу проти секретарки суду, яка не задекларувала «BMW»

Суддя Тисменицького районного суду Струтинський Р.Р. розглянув матеріали, що надійшли від Управління захисту економіки в Івано-Франківській області, про притягнення до адміністративної відповідальності секретарки судового засідання Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

«Будучи державним службовцем, жінка придбала легковий автомобіль марки «BMW 528І», 2011 року випуску, вартість якого становить 613557 грн., однак не повідомила НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, чим вчинила правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП», - йдеться у постанові суду.

Секретарка в судовому засіданні свою вину визнала; просила закрити провадження по справі, оскільки закінчилися строки притягнення її до адміністративної відповідальності.

На момент розгляду справи в суді закінчились строки, передбачені ч.3 ст.38 КУпАП, відповідно до якої адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов`язаного з корупцією, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Прокурорка Сапожнікова Ю.О. не заперечувала проти закриття справи.

Суддя Струтинський Р.Р. вирішив закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією.