У Вигоді відбувся фестиваль «Вулик культур»

19 жовтня у селищі Вигоді Долинського району пройшов фестиваль різноманіття «Вулик культур».

На фестиваль приїхали артисти аж з Маріуполя, селище Сартана: легендарний грецький фольклорний ансамбль пісні й танцю «Сартанські самоцвіти» показав свої таланти. Колектив запалював грецькими та балканськими танцями, співав грецькі пісні. Крім того на екрані показали короткий фільм про Маріуполь, Сартану й про сам ансамбль. Керівник колективу В’ячеслав Костиц розповідає, що важко зберігати культуру своїх предків у зовсім іншій країні, але допомагають тісні зв’язки між членами спільноти.

Із Закарпатської області приїхали представники словацької культури – вокальний ансамбль “Гутяночка”. Крім того, виступали й місцеві гурти: народний аматорський хор «Прикарпатські самоцвіти» з Вигоди, з Долини - ансамбль танцю «Перла» суботньо-недільної школи при римо-католицькій парафії, ансамбль народної музики «Карпатські музики», народний лемківський ансамбль «Відгомін Бескидів». Студенти Івано-Франківського національного медичного університету зі Сирії, Індії, Нігерії та Азербайджану співали, танцювали, грали національну музику своїх країн. А потім до вечора публіку розважав франківський грут «КораЛЛі».

«Цей фестиваль – спорідненість культур, - каже селищний голова Вигоди Ярослав Наум. – Він проходить у новоствореній Вигодській ОТГ, яка розвивається у культурному плані й дуже гостинна до всіх, хто бажає її відвідувати. До того ж, можна подивитися наші туристичні принади. Завдяки фестивалю люди будуть знати, що є така Вигодська громада».

Фестиваль організувала громадська організація «Молода Просвіта Прикарпаття» за за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Вигодською об'єднаною територіальною громадою.