АМКУ оштрафував дві київські фірми, які спотворили результати торгів

Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що ПП «Комфорт-2000» (м. Київ) та ТОВ «Авістор» (м. Київ) вчинили порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції». Про це повідомили в Івано-Франківському територіальному відділенні АМКУ.

Згадані фірми вдалися до антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, проведених Івано-Франківською міською клінічною лікарнею №1, з предметом закупівлі: Нове будівництво електропостачання аміністративно-лікувальних приміщень Івано-Франківської МКЛ №1 по вул. Матейки, 34. Влаштування АДЕС та ШГЖ (2 черга).

«Рішенням адміністративної колегії Відділення такі дії ПП «Комфорт-2000» та ТОВ «Авістор» визнано порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів», - йдеться у повідомленні.

За вказані порушення законодавства про захист економічної конкуренції на учасників в установленому законом порядку накладено штрафні санкції на загальну суму 136 тис.грн.

Крім цього, відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», за вчинення вищевказаних порушень учасники на три роки позбавляються права приймати участь у публічних закупівлях.