Денис Шмигаль: майбутнє – за опорними школами

У рамках робочої поїздки до Матеївецької об’єднаної територіальної громади голова облдержадміністрації Денис Шмигаль відвідав заклади освітньої сфери, зокрема, оглянув опорний заклад Замулинецький ліцей, Залучанську початкову школу та Дебеславцівську гімназію. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

На сьогодні Замулинецький ліцей є однією із 14-ти опорних шкіл Прикарпаття. Її філіями є Матеївецька гімназія, Семаківська та Переривська початкові школи. Освітніми послугами забезпечуються 433 дитини, для яких створено якісні умови для здобуття знань. Зокрема, придбано сучасне мультимедійне обладнання, проведено ремонти навчальних кабінетів.

За словами Дениса Шмигаля, матеріально-технічна база опорних шкіл на Прикарпатті є однією з найкращих в освітній галузі не лише в області, а серед інших регіонів. Однак таких закладів на Івано-Франківщині значно менше у порівнянні з іншими областями.

«Опорна школа концентрує усю необхідну для отримання якісних освітніх послуг матеріально-технічну базу, забезпечує рівний доступ усіх дітей до знань, - наголосив Денис Шмигаль. - Переконаний, що майбутнє освіти – за опорними школами».