В Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський фестиваль STEM-освіти

У комунальному закладі позашкільної освіти «Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради» був проведений І-ий Всеукраїнський фестиваль STEM-освіти. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

«Не завжди виходить доступно і цікаво пояснити дітям математику, фізику, хімію, біологію. Тим більше в тих умовах, які ми на даний момент маємо. Тому головне завдання нашого центру – зробити навчання цікавим і наповнити його новітніми розробками. Діти можуть на практиці побачити те, що вивчали у школі», - розповідає в.о. директора центру освітніх інновацій Марія Починок.

STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення.

Захід складався з 2 блоків:

- Науково-теоретичний блок (науковці поділилися досвідом щодо реалізації STEM-освіти у закладах освіти);

- Практичний блок (учасники фестивалю мали можливість взяти участь у віртуальних та реальних хімічних лабораторіях) - реалізовувався у дванадцяти локаціях. Тут ви могли побачити різні клітини під мікроскопом. Дізнатися секрет молодості та спробувати відрізнити натуральні молочні продукти від підробки.