Поліція встановила особу фаната, який вдарив арбітра

7 жовтня у Городенці під час футбольного матчу «Пробій» - ФК «Карпати» (Брошнів-Осада) вболівальник наніс тілесні ушкодження судді. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

До правоохоронці на лінію «102» надійшло повідомлення про інцидент. Слідчі виїхали на місце події і встановили учасників конфлікту. З’ясовано, що мешканець Городенки 1956 року наніс тілесні ушкодження 23-річному судді, мешканцю Калуша.

У поліції зазначили, що організатори матчу не звернулись з відповідним документом щодо забезпечення публічного порядку під час проведення масових заходів.

Потерпілого оглянули медики і надали допомогу: у нього забої в області голови. Наразі призначена судово-медична експертиза, в ході якої порушнику невдовзі оголосять підозру за ч. 1 ст. 296 ККУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Зазначимо, що матч «Пробій» - ФК «Карпати» був зупинений на 69 хвилині за рахунку 2:2. Цю ситуацію розглянуть на засіданні КДК Івано-Франківської обласної федерації футболу.