На Івано-Франківщині проведуть конкурсний відбір інвестиційних проєктів

Розпочала роботу регіональна комісія з проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів для реалізації коштом ДФРР. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Новий склад комісії затверджено розпорядженням облдержадміністрації від 27 вересня 2019 року № 481. Очолює її роботу перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, а до складу комісії увійшли перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, депутати обласної ради, представники облдержадміністрації та громадських організацій, Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування.

«Завдання цієї комісії – конкурсний відбір та проведення оцінки інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть відповідно до статті 24 і Бюджетного кодексу України реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначила Марія Савка, кошти Державного фонду регіонального розвитку уже дали можливість реалізувати на Прикарпатті багато інфраструктурних проектів.

«Спостерігаються тенденція до збільшення фінансових поступлень з фонду. Якщо у 2017 році такі поступлення для області склали 254,7 млн грн, то у 2019 вони становлять 292 млн грн. Ми очікуємо, що цьогоріч обласний фонд, який ми використовуємо на ці проекти, буде на 25 відсотків більшим, ніж у минулому році», – повідомила посадовиця.

На засіданні акцентовано увагу на вимогах до інвестиційних програм і проектів, які подаватимуть на розгляд комісії зацікавлені сторони, дотримання термінів подання документів, відповідність запропонованих проектів основним напрямкам Стратегії розвитку Івано-Франківської області, а також подальша реалізація програм, які фінансувалися ДФРР у попередні роки.

У той же час перший заступник голови ОДА Марія Савка наголосила, що виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку можливе тільки за умови співфінансування програм і проектів із місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків.