Косівська райрада засудила «Формулу Штайнмаєра»

На порядок денний позачергової сесії Косівської районної ради було винесено питання, що стосувалось суспільно-політичної ситуації в Україні навколо анонсованих намірів з імплементації в українське законодавство так званої «Формули Штайнмайєра» як одного з інструментів для припинення війни на Донбасі.

Депутати районної ради, які мали змогу взяти участь у позачерговому пленарному засіданні, одностайно підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України з критичною оцінкою висловлених на найвищому державному рівні намірів щодо можливих шляхів врегулювання військового конфлікту на Сході України.

«Унаслідок реалізації так званої «формули Штайнмаєра» Україна отримає саме легітимізацію та тривале консервування терористичних окупаційних адміністрацій в окремих районах Донецької і Луганської областей через проведені вибори. Пізніше плануватиметься номінальне «повернення» вказаних територій до складу України. Враховуючи поведінку окупаційних військ та дії офіційного Кремля, немає жодних причин вважати, що відбудеться встановлення реального контролю над усією ділянкою українсько-російського кордону. У подальшому проведення наступних виборів до українського парламенту на цих територіях остаточно закріпить присутність представників терористичних окупаційних адміністрацій у владі на національному рівні», - йдеться у зверненні.
.
«Усе вищевказане стане можливим опісля імплементації нового законодавства про особливий статус та внесення змін до Конституції України. У підсумку, разом з паралельним послабленням міжнародних санкцій щодо Російської Федерації, це означатиме перемогу Росії та поразку України», – йдеться у тексті підтриманого Косівською районною радою звернення.