Коломийська райрада висловила протест проти «Формули Штайнмаєра»

3 жовтня відбулась позачергова сесія Коломийської районної ради, яка ухвалила звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо погодження врегулювання конфлікту на Донбасі за так званою «Формулою Штайнмаєра».

Текст звернення подаємо повністю:

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Коломийської районної ради Івано-Франківської області, представляючи інтереси громади, висловлюємо рішучий протест проти капітуляційних дій сьогоднішньої влади на чолі із президентом Володимиром Зеленським. Новообрана влада семимильними кроками повертає нас у 2013 рік, розвертаючи вектор руху України у бік «руського міра».

Заява Президента України Володимира Зеленського щодо погодження так званої «формулиШтанмаєра» та підписання її представником України в тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою де-факто є капітуляцією перед Росією та легітимізацією терористів на Донбасі. Під соусом «формули Штанмаєра» війна на Донбасі подається як внутрішньоукраїнський конфлікт, Росія перестає бути агресором, натомість стає одним із учасників мирних перемовин, а сьогоднішні терористи отримують великий шанс стати депутатами рад різних рівнів. Фактично Україна в обличчі найвищої влади виконує всі умови Путіна та терористів ОРДЛО.

В зв’язку із вищенаведеним, ми звертаємося до президента України та ВРУ і заявляємо:

1. Проведення виборів у Луганській, Донецькій областях та АР Крим є неможливим до їх повного звільнення окупаційними військами та місцевими терористичними угрупуваннями.

2. Амністія терористів ОРДЛО є недопустимою. Вони мають бути засуджені за українським законодавством як особи, що організували масові вбивства українців та руйнацію українських міст.

3. Можливість терористів ОРДЛО брати участь у виборах є недопустимою.

4. Переведення Російської Федерації із статусу агресора у статус учасника врегулювання конфлікту на Донбасі чи будь-який інший статус є недопустимим.

5. Прийняття будь-яких постійних чи тимчасових законів про вибори в ОРДЛО під наглядом ОБСЄ є неприпустимим, оскільки ця міжнародна організація роками «не бачить» війни на Донбасі та не має довіри від українського народу.

Ми вимагаємо:

1. Продовження оборони українських кордонів до повного повернення всіх територій, що тимчасово окуповані Російською Федерацією.

2. Засудження всіх ватажків ОРДЛО як терористів та понесення ними відповідного покарання.

3. Продовження перемовин із країнами Європейського Союзу та Америкою щодо посилення санкцій щодо Російської Федерації.

4. Дотримання вимогРеволюції Гідності у зовнішній та внутрішній політиці України.

Також ми заявляємо про свою підтримкупротестних акцій громадськості проти капітуляційних дій влади та долучаємося до них.

Звертаємося до депутатських корпусів всіх місцевих рад із закликом прийняти такі ж звернення та продемонструвати свою громадянську позицію у час політичної кризи, яку спричинила промосковська політика новообраної влади.

Прийнято на ХХХ сесії Коломийської районної ради Івано-Франківської області 03 жовтня 2019 року