В Івано-Франківську відкрили майданчик для бадмінтону

28 вересня на стадіоні «Наука» Прикарпатського національного університету урочисто відкрили професійний бадмінтонний майданчик. Про це повідомили у пресслужбі ПНУ імені Василя Стефаника.

Варто зазначити, що це перший такий майданчик в нашій області.

«Ми розпочинаємо дуже цікаву програму, яка пов’язана з розвитком бадмінтону в Івано-Франківській області. З одного боку будемо активно популяризувати його серед студентства та школярів, а з іншого хочемо штурмувати високі спортивні вершини, які нам вдалося досягти у стритболі, де Прикарпатський університет вже кілька років відомий у світі, чи у вільній боротьбі, де наші студенти також стають призерами чемпіонатів Європи та світу. Тож наступного року плануємо відкрити закритий зал для бадмінтону у нашому спорткомплексі «Олімп». Крім того, для активного відпочинку студентів хочемо зробити бадмінтонні майданчики біля гуртожитків, а для учнівської молоді на шкільних майданчиках, на кшалт того, який ми відкрили сьогодні», – зазначив під час урочистостей ректор університету, голова федерації бадмінтону в області Ігор Цепенда.

Також у коментарі журналістам він розповів, що кошти, в сумі близько 110 тисяч гривень, на високопрофесійний бадмінтонний майданчик були виділені зі спецфонду Прикарпатського університету.

Майданчик буде доступний не лише для студентів, а й для містян.

«Ми сьогодні вибудовуємо таку інфраструктуру з ІФНТУНГ, ІФНМУ де наші студенти можуть обмінюватися і спортивними комплексами, і майданчиками. Також ця мережа буде доступна як для всіх студентів, так і для мешканців нашого міста», – сказав ректор університету, голова федерації бадмінтону в області Ігор Цепенда.
«Відрадно, що бадмінтон починає розвиватися на Івано-Франківщині. І приємно зазначити, що цей вид спорту бере свій старт в одному із провідних закладів вищої освіти Східної Європи. Переконаний, що тут є великі перспективи для його розвитку та всі умови для підготовки спортсменів, які будуть завойовувати європейські та світові першості», – сказав у вітальному слові президент Федерації бадмінтону в Україні Олексій Дніпров.

Він також урочисто передав у заклади вищої освіти Івано-Франківська та обласну дитячо-юнацьку спортивну школу спеціальні набори для організації та проведення занять з бадмінтону.

Під час урочистих заходів відбулася перша символічна гра, яку зіграли ректор Прикарпатського університету, голова федерації бадмінтону в Івано-Франківській області Ігор Цепенда та президент Федерації бадмінтону в Україні Олексій Дніпров. Також на новому спортивному майданчику перші товариські ігри зіграли студенти Прикарпатського університету.