Денис Шмигаль доручив активізувати роботу щодо вакцинації прикарпатців

23 вересня голова облдержадміністрації Денис Шмигаль провів чергову апаратну нараду, в рамках якої розглянули питання підготовки до зимового утримання доріг, вакцинації населення, дотримання санітарно-гігієнічних норм при організації харчування дітей шкільного віку області, а також організації навчання працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Кобельська під час своєї доповіді особливу увагу приділила на низьке охоплення вакцинацією проти поширених інфекційних хвороб – поліомієліту, кору, паротиту, краснухи та інших– на Івано-Франківщині.

Вона зазначила, що унеможливити виникнення спалаху та уникнути епідемії в країні може наявність позитивного імунітету, тобто 95-98 відсотків населення мають бути щеплені.

Водночас сьогодні в Україні є загрозлива ситуація щодо виникнення захворювань на кір та дифтерію. Так, за вісім місяців цього року показник захворювання на кір в Україні – 57 тисяч хворих, з них 30 тисяч дітей, у той час як, наприклад, у Сербії – 5 тисяч хворих, інших європейських країнах – до 3 тисяч.

Голова ОДА доручив відповідним структурам активізувати роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації у районах області.

Водночас очільник Прикарпаття наголосив, що невакциновані діти можуть відвідувати школу.

«У нас в області з даного питання чітка стратегія – невакциновані діти мають право відвідувати школу. Завдання департаменту освіти, щоби у той же час не порушувалися права інших учнів», – зазначив Денис Шмигаль.