На Івано-Франківщині учасників тендерів оштрафували на 214 тисяч гривень за спотворення результатів торгів

За результатами розгляду адміністративною колегією територіального відділення справи № 25/2018, дії приватного підприємства «Аресконт» та приватного підприємства «Обрій–ІВ» визнано порушенням передбаченим пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, що стосуються спотворення результатів торгів. Про це повідомили в Івано-Франківському територіальному відділенні АМКУ.

«Дії відповідачів полягали в антиконкурентній узгодженій поведінці при підготовці документів та участі у відкритих торгах на закупівлю: «Охоронні послуги», проведених відділом освіти Стрийської районної державної адміністрації, Управлінням освіти Калуської міської ради, Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради», - йдеться у повідомленні.

За вказані порушення законодавства про захист економічної конкуренції на учасників в установленому законом порядку накладено штрафні санкції на загальну суму 213900,00 грн.